top of page
Search

Για την Κίνα ταξιδεύει ο κρόκος Κοζάνης|BCI GREECE


Ο στόχος είναι το μοναδικό μπαχαρικό να κερδίσει την αγορά της πολυπληθούς ασιατικής χώρας

Για την Κίνα θα φύγει τις επόμενες ημέρες, από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, η πρώτη ποσότητα κρόκου που θα εξαχθεί στην ασιατική χώρα των περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και σε λίγες ημέρες ο κρόκος Κοζάνης θα βρεθεί αρχικά σε ορισμένα ειδικά καταστήματα διατροφής της Κίνας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Βασίλης Μητσόπουλος, υποστήριξε ότι πρόκειται για μικρή ποσότητα, συνολικά 1Kg σε συσκευασίες του 1 gr, η οποία αρχικά εξάγεται σε πιλοτικό στάδιο, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας στη συγκεκριμένη χώρα. 

Ένας επιπλέον λόγος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, είναι ότι «ο κρόκος είναι ακριβό μπαχαρικό και δεν θα ήταν επιθυμητό την πρώτη φορά να ρισκάρουμε μεγάλες ποσότητες». Κατά τον ίδιο, «έπειτα από σκληρή δουλειά γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο των παραγωγών, να βλέπουν το προϊόν τους να ταξιδεύει σε άλλες αγορές», συμπληρώνοντας ότι σταθερή επιδίωξη του Συνεταιρισμού είναι «να αποκτήσει μερίδιο αγοράς στην συγκεκριμένη χώρα».

Ο κ. Μητσόπουλος κάλεσε τους παραγωγούς να δείξουν υπευθυνότητα στο προϊόν που παραδίδουν στον συνεταιρισμό καθώς και μεγαλύτερη προσοχή σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διαλογής του προϊόντος, διότι ο κρόκος Κοζάνης θα υπόκειται σε συνεχείς ελέγχους από τις κινεζικές υπηρεσίες τροφίμων.


ethnos.gr

3 views0 comments
bottom of page