top of page
Search

Έξι«απαγορευμένες»περιοχές της Μελβούρνης λόγω COVID-19 κινδυνεύουν με αυστηρό lockdown|BCI GREECE


Οι επικεφαλής υγείας της Αυστραλίας αποτρέπουν τις μετακινήσεις από και προς έξι περιοχές της Βικτώριας οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως επίκεντρα των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Προστασίας Υγείας Αυστραλίας (AHPPC) συμβουλεύει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις από και προς τα προάστια της Μελβούρνης Hume, Casey, Brimbank, Moreland, Cardinia και Darebin έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η κοινοτική μετάδοση.

Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από όλους τους ανώτερους υγειονομικούς υπαλλήλους της πολιτείας με προεδρεύοντα τον επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αυστραλίας, Brendan Murphy, εξηγεί ότι η συμβουλή αυτή βασίζεται στα νούμερα που δείχνουν ότι πάνω από το 83% των νέων κρουσμάτων COVID-19 στην Αυστραλία την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί στη Βικτώρια και σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Βικτώριας, ήτοι το 18 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού, ζει στα έξι αυτά σημεία.

Η κατάσταση δεν δείχνει να καλυτερεύει για την πολιτεία καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 19 νέα κρούσματα συνεχίζοντας για πέμπτη ημέρα το σερί των διψήφιων αριθμών στα περιστατικά COVID-19. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα της Βικτώριας συνδέονται με εστίες εντός εκτεταμένων οικογενειών που δημιούργησαν τα ανησυχητικά επίκεντρα σε διάφορα τμήματα της πολιτείας. Πού βρίσκονται τα hotspots του κορονοϊού στη Βικτώρια;

Όλα τα σημεία εντοπίζονται εντός της Μελβούρνης και περιλαμβάνουν προάστια στα δυτικά, βόρεια και νοτιοανατολικά της πόλης ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επίκεντρο στην περιφέρεια της Βικτώριας.

Πρόκειται για τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα νέα κρούσματα από τις αρχές Ιουνίου. Μέχρι και το περασμένο Σάββατο οι αριθμοί διαμορφώνονται ως εξής: &     Brimbank (10) &     Casey (7) &     Darebin (6) &     Moreland (6) &     Cardinia (6) Το κέντρο της Μελβούρνης έχει τον υψηλότερο αριθμό ενεργών περιπτώσεων, ωστόσο πρόκειται για διεθνείς ταξιδιώτες που επιστρέφουν και υποβάλλονται σε υποχρεωτική απομόνωση ξενοδοχείου. Και αυτές οι περιπτώσεις, που αφορούν άτομα που μολύνθηκαν στο εξωτερικό, δεν είναι αυτές που ανησυχούν περισσότερο τις υγειονομικές αρχές.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ;

Ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους επιβεβαίωσε ότι από τον Απρίλιο, οι μισές από τις νέες περιπτώσεις κορονοϊού της Βικτώριας προέρχονται από μετάδοση μεταξύ οικογενειών. Οι δύο μεγαλύτερες οικογενειακές εστίες του ιού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι γνωστές ως «η οικογενειακή εστία Keilor Downs» και «η οικογενειακή εστία Coburg» παίρνοντας το όνομά τους από τα προάστια της Μελβούρνης όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησαν.

Τα κρούσματα μεταξύ αυτών των δύο εστιών ανέρχονται συνολικά σε 25 και διασπείρονται στους δήμους Hume, Brimbank, Moreland και Cardinia. Οι άλλες κύριες πηγές των πρόσφατων κρουσμάτων COVID-19 της Βικτώριας είναι οι δύο εστίες μεταξύ των εργαζομένων του ξενοδοχείου Stamford Plaza στο κέντρο της Μελβούρνης και του ξενοδοχείου Rydges επί της οδού Swanston στο Carlton.

Αυτοί οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους ζουν στα προάστια της Μελβούρνης, αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 30 περιπτώσεις. Η εστία που αρχικά συνδέθηκε με ασθενή στο Monash Health και έδωσε 7 νέα κρούσματα, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε από οικογένεια στα νοτιοανατολικά προάστια της Μελβούρνης. Υπήρξαν επίσης δύο περιπτώσεις που σχετίζονται με το κατάστημα H&M στο εμπορικό κέντρο Northland στο Darebin και ένας μικρός αριθμός σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σχολεία και κέντρα προσχολικής αγωγής σε όλη τη Μελβούρνη ενώ αρκετές άλλες περιπτώσεις τελούν ακόμη υπό διερεύνηση.


Μετά από αλλεπάλληλες επείγουσες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές στα σχέδια περί χαλάρωσης των περιορισμών, περιορίζοντας από σήμερα τον αριθμό των επισκεπτών στα σπίτια σε πέντε και στις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε 10. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο αυστηρό lockdown στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

«Μπορεί να συμβεί τις επόμενες μέρες … όπου τα δεδομένα μας λένε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν επιπλέον κρούσματα και καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός περιπτώσεων, ίσως χρειαστεί, για παράδειγμα, να επαναφέρουμε την παραμονή στο σπίτι [μέτρο] εκτός από τους τέσσερις λόγους», είπε. Αυτοί οι «τέσσερις λόγοι» υπενθυμίζουμε ότι είναι η προμήθεια τροφίμων και απαραίτητων, η φροντίδα κάποιου που έχει ανάγκη, η άσκηση και οι σπουδές ή η εργασία εάν δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

«Ίσως χρειαστεί να επιστρέψουμε σε αυτή την κατάσταση σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές», δήλωσε ο κ. Andrews. Η υπουργός της αστυνομίας Lisa Nevill είπε ότι η αστυνομία θα εντείνει τις προσπάθειές της για επιβολή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, εκδίδοντας περισσότερα πρόστιμα και αυξάνοντας τους επιτόπιους ελέγχους σε άτομα που έχουν λάβει οδηγίες να αυτοαπομονωθούν, «ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως επίκεντρα» και στα κάμπινγκ όπου ομάδες ατόμων ενδέχεται να συγκεντρωθούν κατά τις επερχόμενες σχολικές διακοπές.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ Η Αυστραλία κατέγραψε συνολικά 25 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων 19 σημειώθηκαν στη Βικτώρια, 5 στη Νέα Νότια Ουαλία και 1 στη Δυτική Αυστραλία.


neoskosmos

3 views0 comments

Comments


bottom of page