top of page
Search

Αεροδρόμια: Ο πρώτος τουρίστας της Ελλάδας, το χάπενινγκ στο Ελ. Βενιζέλος|BCI GREECE


Υστερα από τρεις μήνες εσωστρέφειας και αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Ελλάδα σήμερα άνοιξε και πάλι για ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Με ένα εντυπωσιακό καλωσόρισμα, το αεροσκάφος της Aegean προερχόμενο από το Μόναχο, έφτασε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η υποδοχή της πρώτης πτήσης μετά την καραντίνα έγινε με αψίδα νερού που σχημάτισαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής. Ο πρώτος ταξιδιώτης που πάτησε το πόδι του στο ελληνικό έδαφος ήταν ένας Γερμανός, ο οποίος μιλάει ελληνικά και όπως λέει μπορεί να δει ξανά τη σύζυγό του. «Η σύζυγός μου περιμένει εδώ και τρεις μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Επειδή κατέβηκα από τους πρώτους όλα πήγαν καλά» τόνισε ένα άλλος επιβάτης που μίλησε στους δημοσιογράφους.

Λίγο πριν την άφιξη της πτήσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιθεώρησε τους χώρους του αεροδρομίου, έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Σύμφωνα με το Open TV σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου κάθε ταξιδιώτης που θα φτάνει έως τις 30 Ιουνίου θα υποβάλλεται σε μοριακό έλεγχο και αμέσως μετά θα αναχωρεί για τον προορισμό του. 

Ποιες πτήσεις απαγορεύονται

Την ίδια ώρα παρά το γεγονός ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ξεκίνησε εκ νέου να δέχεται πτήσεις εξωτερικού, απαγορευτικό μπαίνει σε συγκεκριμένες χώρες. Πρόκειται για την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Τουρκία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία. «Αυτή η τουριστική περίοδος πρέπει να προφυλαχθεί πάση θυσία και να μην έχουμε πισωγυρίσματα» υπογράμμισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι όπως καλά ανταποκριθήκαμε μέχρι τώρα, το ίδιο καλά θα ανταποκριθούμε και στη συνέχεια» επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Παράλληλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» βρέθηκε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας είχε επιθεωρήσει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Χάπενινγκ» στην Αθήνα

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γέμισε και πάλι ζωή με τους ταξιδιώτες να βρίσκονται μπροστά σε χάπενινγκ και εκπλήξεις. Σε όλες τις εξόδους υπήρχαν άνθρωποι που ήταν ντυμένοι με ειδικές φορεσιές από όλο τον κόσμο. «Πρώτα απ όλα τους θυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και παράλληλα δεν χάνουμε το χαμόγελό μας» τόνισε στο Open TV η διευθύντρια του διεθνούς αερολιμένα Ιωάννα Παπαδοπούλου. Μάλιστα στη μάχη της ενημέρωσης για τον κορονοϊό οι υπεύθυνοι επιστράτευσαν ακόμα και ρομπότ με οδηγίες στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Από το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Αθήνας άρθηκε η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία. Ακόμη ελέγχονται όλοι οι επιβάτες χωρίς να οδηγούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας. Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών. Ακόμη οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία επιτρέπονται μόνο για essential travel ενώ διατηρείται η απαγόρευση για Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία. Στο μεταξύ εργαζόμενοι του αεροδρομίου δίνουν στους ταξιδιώτες μία σακούλα που περιέχει μάσκα και αντισηπτικό. Τέλος από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι αφίξεις στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, ενώ όλοι οι ταξιδιώτες ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης θα συμπληρώνουν μία φόρμα με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.


ethnos

13 views0 comments

Comentários


bottom of page