top of page
Search

Κορωνοϊός:Οριζόντια,αυστηρά μέτρα σε όλη την Αττική για 2 εβδομάδες προτείνουν οι ειδικοί|BCI GREECE

Σύσκεψη στο Μαξίμου


Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τελικές αποφάσεις για τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αθήνα.


Χθες παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, η λίστα με τα μέτρα που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στην Αττική.


Το Λεκανοπέδιο βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στο κόκκινο με τα κρούσματα κορωνοϊού να ξεπερνούν σταθερά τα 100 την ημέρα, ενώ όπως σημείωσε νωρίτερα και ο Νίκος Σύψας, προβληματισμό στους επιστήμονες προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι στην Αττική έχει καλυφθεί το 60% των ΜΕΘ, ενώ η πλειοψηφία των κρουσμάτων πλέον δεν ανήκει στην ηλικιακή ομάδα μέχρι τα 40 αλλά στην επόμενη, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για βαρύτερα συμπτώματα και περισσότερες νοσηλείες.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα μελετηθούν σήμερα για την ανάσχεση του κορωνοϊού στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ισχύσουν για την Αττική θα ανακοινωθούν το απόγευμα κατά τη συνήθη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον Νίκο Χαρδαλιά.


Η λίστα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό που έστειλαν οι ειδικοί στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στα μέτρα για τον κορωνοϊό που προτείνονται περιλαμβάνεται η αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων, με εξαίρεση τους θερινούς. Επίσης, επανέρχονται μέτρα για τον περιορισμό του συγχρωτισμού στις λαϊκές αγορές και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις όπου προκρίνεται και η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και μείωση του επιτρεπόμενου ορίου ατόμων. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθούν τα άτομα ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα μείωση στους καλεσμένους κοινωνικών εκδηλώσεων, που μέχρι σήμερα είναι 50. 


Ανησυχία στους επιστήμονες προκαλούν και οι εικόνες συγχρωτισμού στα μέσα μεταφοράς και γι αυτό συστήνουν την λήψη μέτρων αποσυμφόρησης τόσο στους χώρους αναμονής όσο και εντός των λεωφορείων και των συρμών του Μετρό και του ηλεκτρικού. Στον Δημόσιο τομέα ήδη ισχύει το κυλιόμενο ωράριο προκειμένου να υπάρχει αποσυμφόρηση στις ώρες αιχμής και θα δοθεί παράταση του μέτρου για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο. Υποχρεωτική θα καταστεί η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους (σε όσους δεν ισχύει ήδη), ενώ από την κυβέρνηση έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους.


Καθολικά στην Αττική τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Παρότι χθες ο Βασίλης Κικίλιας άφησε να εννοηθεί ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν τοπικά, δηλαδή σε ορισμένους δήμους της Αττικής, ανάλογα με το ιικό φορτίο, πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, με τους ειδικούς, μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων να τάσσονται υπέρ της οριζόντιας εφαρμογής των οποιοδήποτε μέτρων.


Σύψας: Οριζόντια μέτρα για δύο εβδομάδες

Ο Νίκος Σύψας εξήγησε ότι «δεν πρόκειται για γενικευμένο lockdown, αλλά περιοριστικά μέτρα που αφορούν σε όλη την Αττική, οριζόντια σε όλη την Αττική», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αναμένεται να ισχύσουν μέχρι τέλος του μήνα και μέχρι να υπάρξει κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων».


Εξαδάκτυλος: Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα ανά δήμο της Αττικής

Ο καθηγητής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξήγησε γιατί δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα ανά δήμο της Αττικής «αν δίπλα μου επιτρέπεται να γίνεται κάτι που απαγορεύεται στο σπίτι μου, θα ταξιδέψω 5 ή 10 και θα έχουμε μεγαλύτερο συνωστισμό σε μία διπλανή περιοχή και για αυτό οι περιοχές είναι πάντα λίγο ευρύτερες γεωγραφικά».


Τσακρής: Η Αττική χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση

Ο καθηγητής καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την Αττική δεν θα περιορίζονται σε συγκεκριμένους δήμους, αλλά θα είναι οριζόντια, εξηγώντας ότι «στην Αττική χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση».

iefimerida.gr

1 view0 comments

Comments


bottom of page