top of page
Search

Ξεπέρασαν τους 90 οι Έλληνες στη Βικτώρια που έχασαν τη ζωή τους από COVID-19|BCI GREECE


Ελληνικής καταγωγής ένας στους πέντε ανθρώπους περίπου, από τους 462 συνολικά που έχουν πεθάνει στην Πολιτεία από κορονοϊό, έως τώρα

Βαρύ παραμένει το τίμημα σε ζωές στη Βικτώρια λόγω της πανδημίας, καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως 24 ακόμη άνθρωποι απεβίωσαν σε 24 ώρες λόγω της ασθένειας COVID-19.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων λόγω κορονοϊού σε μία ημέρα, από την αρχή της πανδημίας (στις 17 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί 25 θάνατοι).

Πλέον οι συνολικοί θάνατοι στην Βικτώρια, από COVID-19 είναι 462 και σε όλη την Αυστραλία 549.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο «Νέος Κόσμος» οι Έλληνες της Μελβούρνης που απεβίωσαν από κορονοϊό ξεπέρασαν τους 90. Δηλαδή σχεδόν ένας στους πέντε που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βικτώρια είναι ελληνικής καταγωγής.

Οι θάνατοι στο ελληνικό γηροκομείο «Βασιλειάδα» ανήλθαν στους 38.

Από τους 24 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν στην Βικτώρια, οι 21 αφορούν περιπτώσεις που συνδέονται με οίκους ευγηρίας.

Μάλιστα, από τη Δευτέρα και έπειτα, οπότε καταγράφηκαν 48 συνολικά θάνατοι ανθρώπων με COVID-19, οι 43 συνδέονται με την έξαρση της ασθένειας σε οίκους ευγηρίας, ένα ποσοστό σχεδόν 90%.

Ακόμη 1.487 ενεργά κρούσματα κορονοϊού αφορούν ανθρώπους σε 121 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ανά την Βικτώρια, με το ποσοστό θνησιμότητας, δυστυχώς να είναι σημαντικό.

Το περασμένο 24ωρο έφυγαν από τη ζωή μία γυναίκα στα 60 της χρόνια, τρεις άντρες στα 70 τους, τρεις γυναίκες και επτά άντρες στα 80 τους και έξι γυναίκες και τέσσερις άντρες στα 90 τους.

Αν μπορεί κάποιος να συζητήσει για θετικά στοιχεία σε αυτή τη συγκυρία, θα μπορούσε να είναι η σταθεροποίηση των νέων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας, Τζένη Μικάκου, στη Βικτώρια καταγράφηκαν 149 νέα κρούσματα τις περασμένες 24 ώρες, ενώ την Τρίτη ήταν 148.

Τις τελευταίες έξι ημέρες, με εξαίρεση την Κυριακή (208), τα νέα κρούσματα στην Πολιτεία ήταν κάτω από 200 ημερησίως.

Τη Δευτέρα μάλιστα τα νέα κρούσματα είχαν βρεθεί στα 116, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου.

Η κ. Μικάκου, μιλώντας στο Radio National, δήλωσε ότι η Βικτώρια είχε μία «πολύ σοβαρή κατάσταση» να αντιμετωπίσει και υπερασπίστηκε την πρόταση της κυβέρνησης Andrews για νομοθεσία που θα επιτρέπει παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως επιπλέον 12 μήνες.

Ακόμη διευκρίνισε πως οι θάνατοι που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία σε σχέση με περιστατικά ασθένειας COVID-19 σε οίκους ευγηρίας.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

O πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andews, δήλωσε πως οι συνδυασμένες προσπάθειες της κυβέρνησής του, με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν μία «σημαντική σταθερότητα» στις εξάρσεις που αποτέλεσαν σημαντικές προκλήσεις.

Ο αρχίατρος, Brett Sutton έκανε λόγο για «επίμονα» νούμερα ως προς τα νέα κρούσματα, αλλά επεσήμανε ότι οι λιγότερες από 150 περιπτώσεις «δεν είναι άσχημα».

«Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την πτωτική τάση», είπε. «Ο μέσος όρος για τις 7 ημέρες συνεχίζει να μειώνεται και…πιστεύω ότι θα συνεχίσει την επόμενη εβδομάδα και περαιτέρω».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων κρουσμάτων ήταν σχεδόν 175, ενώ την αμέσως προηγούμενη 279.

Σε σχέση με τον αριθμό αυτών που εξετάζονται κάθε μέρα, ο κ. Andrews, υποστήριξε ότι υπάρχει βελτίωση στα νούμερα, ενώ τα περισσότερα αποτελέσματα, είπε βγαίνουν εντός 24 ωρών.

Επανέλαβε ότι είναι κρίσιμο οι άνθρωποι να συνεχίσουν να κάνουν εξετάσεις για κορονοϊό, αν έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα παρόμοιο με αυτά της γρίπης.

«Πρέπει να έχουμε μία επαρκή βεβαιότητα και εμπιστοσύνη ότι έχουμε ακριβή και αρκετά μεγάλη εικόνα» για το πόσο έχει επηρεάσει ο ιός την κοινότητά μας, είπε.


Η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας μετέφερε 366 ανθρώπους από ξενοδοχείο το οποίο ήταν σε καραντίνα σε «πιο κατάλληλο» χώρος διανομής, καθώς δεν υπήρξε συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφάλειας για COVID-19.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έγινε στο Travelodge Hotel στο Surry Hills, αναδείχθηκαν προβλήματα ως προς την τήρηση των κανόνων.

Γι’ αυτό η Αστυνομία έλαβε την απόφαση να μεταφέρει τους ταξιδιώτες που είχαν επιστρέψει στη χώρα και τέθηκαν σε καραντίνα σε άλλα ξενοδοχεία ανά την πόλη.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, John Barilaro, δήλωσε την Τετάρτη, πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση.

Στο μεταξύ, τρία σχολεία στο Σίδνεϊ έκλεισαν, λόγω της πιθανότητας μαθητές να έχουν μολυνθεί με κορονοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας της ΝΝΟ. Πρόκειται για τα: Riverstone High School, Wyndham College, Schofields Public School. Θα γίνει διεξοδικός καθαρισμός στα σχολεία και εξετάσεις στους μαθητές.

«Συναγερμός» κηρύχθηκε και για το City Tattersalls Fitness Centre στην Pitt Street, στο κέντρο του Σίδνεϊ, όπου ένα μέλος του γυμναστηρίου βρέθηκε θετικό σε COVID-19, αλλά και για το Broadway Sydney Shopping Centre.

Ακόμη, η κυβέρνηση της ΝΝΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει περιορισμούς για κατοίκους της στα σύνορα της Πολιτείας με τη Βικτώρια.

Η πρωθυπουργός, Gladys Berejiklian, ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα στην Πολιτεία τις περασμένες 24 ώρες (τα 5 από άγνωστη πηγή), ενώ ένα νέο κρούσμα ανακοινώθηκε στο Κουίνσλαντ.

Πέντε ήταν τα νέα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία.

neoskosmos.com

1 view0 comments

Kommentare


bottom of page