top of page
Search

Προϊόντα της Μακεδονικής Βιομηχανίας Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ στην Αυστραλία μέσω της The Provedore Group


Η αυστραλιανή εταιρία θα διανέμει τα διεθνούς φήμης τυριά της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ σε συνεργασία με αυτή θα αναπτύξει και νέα αυθεντικά ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά για την αγορά της Αυστραλία


Νέες γεύσεις από Ελλάδα θα μπορούν πολύ σύντομα να απολαύσουν όλοι όσοι ζουν στην Αυστραλία, καθώς προϊόντα της Μακεδονικής Βιομηχανίας Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, θα είναι διαθέσιμα πλέον μέσω της The Provedore Group.

Η αυστραλιανή The Provedore Group θα αποτελέσει την εταιρία διανομής των διεθνούς φήμης τυριών της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ σε συνεργασία με την Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος, θα αναπτύξει και νέα αυθεντικά ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά για την αγορά της Αυστραλίας.

«Η συνεργασία μας με την The Provedore Group βασίζεται κατά πρώτο λόγο στην εισαγωγή και διάθεση στην Αυστραλία των τυροκομικών μας προϊόντων, όπως Φέτα, Κασέρι, Μανούρι, μεταξύ άλλων, που εδώ και 70 χρόνια φτιάχνουμε με τις ίδιες παραδοσιακές συνταγές», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», η κυρία Μαίρη Χατζάκου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ.


«Το δεύτερο στάδιο», εξήγησε, «είναι η ανάπτυξη προϊόντων για την αγορά της Αυστραλίας, γεγονός που είναι ενδεικτικό της σημασίας και της βαρύτητας που έχει η συγκεκριμένη αγορά για τη ΜΕΒΓΑΛ, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε συναισθηματικό».

«Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρία με έδρα και παραγωγή στην Ελλάδα που επιδιώκει την εξωστρέφεια και τη στήριξη της εθνικής οικονομίας. Η παρουσία της εταιρίας μας στην Αυστραλία, σε μία χώρα με δυναμική ελληνική παρουσία, ήταν κάτι σαν επιστροφή σε μία πατρίδα που μας αγαπάει και μας στηρίζει, γιατί όλοι οι Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, μας γνωρίζουν και μας προτιμούν», τόνισε η κυρία Χατζάκου.

Ο κ. Geoffrey Sharpe, CEO και Managing Director της The Provedore Group, επεσήμανε στον «Νέο Κόσμο», ότι «η συμφωνία με την ΜΕΒΓΑΛ είναι ένα project για την υλοποίηση του οποίου εργαζόμασταν πάνω από 2 χρόνια. Πιστεύουμε ότι η ΜΕΒΓΑΛ προσφέρει ένα εύρος προϊόντων τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών στην Αυστραλία, καθώς επίσης τεχνική βοήθεια στην παρασκευή αυθεντικών Ελληνικών προϊόντων στην Αυστραλία. Η ΜΕΒΓΑΛ αναγνωρίζεται για την ποιότητά της και την καινοτόμο προσέγγισή της και ως εκ τούτου θα καταστεί σημαντικός παίκτης στην αυστραλιανή αγορά».


Όσον αφορά δε στο πότε τα νέα ελληνικά προϊόντα θα κυκλοφορήσουν στην Αυστραλία, ο κ. Sharpe, είπε πως η πρώτη παρτίδα αναμένεται «στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου, εγκαίρως για την περίοδο των εορτών».

Αρχικά θα μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα σε «Βικτώρια, Τασμάνια, Νότια Νέα Ουαλία και Νότια Αυστραλία. Θα ακολουθήσουν Κουίνσλαντ και Δυτική Αυστραλία στα μέσα του 2021. Το πρόγραμμα είναι να ξεκινήσουμε αρχικά με ανεξάρτητους προμηθευτές καλών τροφίμων σε λιανική, με τις τιμές να είναι πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με τις υπάρχουσες μάρκες», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Η εξειδικευμένη τεχνοτροπία της ΜΕΒΓΑΛ στην παραγωγή τυριών και γιαουρτιών ευρωπαϊκού τύπου με την ισχυρή εμπειρία της The Provedore Group για την αυστραλιανή αγορά, εγγυώνται επιτυχία σε αυτό το νέο εγχείρημα», ανέφερε το ανακοινωθέν σχετικά με τη συνεργασία των δύο εταιριών.


Εκ των προϊόντων της ΜΕΒΓΑΛ που θα είναι διαθέσιμο στην Αυστραλία. Φώτο: Supplied.

Η ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Η γευστική μας κληρονομιά και τα οφέλη της διαδίδονται σε όλο τον κόσμο μέσω της ελληνικής ομογένειας και απτή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, είτε στο παρελθόν, είτε τώρα, η υγιεινή διατροφή ταυτίζεται με ελληνικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα η Φέτα, το ελαιόλαδο, το ελληνικό γιαούρτι», επεσήμανε η κυρία Χατζάκου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας μας.

Για τη συμφωνία με την The Provedore Group -σε μία χρονιά ορόσημο μάλιστα για την ΜΕΒΓΑΛ, καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση της το 1950- η κυρία Χατζάκου, δήλωσε:

«Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία από τις πρώτες εταιρίες του κλάδου που δραστηριοποιήθηκε εκτός Ελλάδος, και έγινε με τα προϊόντα της πρεσβευτής της φημισμένης μεσογειακής διατροφής και των ελληνικών γεύσεων σε περισσότερες από 30 χώρες. Η επαναδραστηριοποίησή μας στην αγορά της Αυστραλίας ήταν βασική επιδίωξη, στο πλαίσιο διεύρυνσης των εκτός Ελλάδος πωλήσεων, και είμαστε ικανοποιημένοι που υλοποιείται μέσω της The Provedore Group στο ορόσημο των 70ών γενεθλίων μας.

»Η συνεργασία με την The Provedore Group ήταν μία επιλογή στην οποία καταλήξαμε έπειτα από έρευνα, προσμετρώντας αρκετούς παράγοντες. Για εμάς είναι σημαντικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στον κλάδο των τροφίμων και μάλιστα παράγει τυροκομικά προϊόντα. Αυτό συνεπάγεται ότι διαθέτει τις γνώσεις και τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που απαιτούνται για την ορθή διαχείριση των γαλακτοκομικών. Επιπλέον η 20ετής  εμπειρία της στην αγορά της Αυστραλίας εγγυάται την ευρεία τοποθέτηση των προϊόντων μας στα ράφια των πιο σημαντικών καταστημάτων και αλυσίδων».

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

«Θεωρούμε ότι η αγορά της Αυστραλίας είναι ώριμη και έχει περιθώρια ανάπτυξης για τα ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, ιδίως γι΄αυτά που έχουν ξεχωρίσει για την ποιότητα και τη γεύση τους», ανέφερε η κυρία Χατζάκου.

Σημείωσε δε ότι «τα γιαούρτια και τα τυροκομικά της ΜΕΒΓΑΛ έχουν κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις ποιότητας και γεύσης, ενώ για το 2020 η Φέτα ΜΕΒΓΑΛ ήταν η μοναδική που διακρίθηκε με 3 χρυσά αστέρια (την ανώτερη βαθμολογία) στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό γεύσης iTQi στις Βρυξέλλες».

«Είμαστε σίγουροι», υπογράμμισε, «ότι και οι καταναλωτές της Αυστραλίας θα εκτιμήσουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και θα μας δώσουν την καλύτερη θέση στο τραπέζι και στην καρδιά τους».

«Θα είστε κοντά στην ελληνική κοινότητα ως ΜΕΒΓΑΛ, στηρίζοντας ή δημιουργώντας κάποιες κοινές πρωτοβουλίες με την The Provedore Group για την προώθηση της Ελλάδας και των προϊόντων της;», ρωτήσαμε την κυρία Χατζάκου.

«Αποτελεί πρόθεσή μας να είμαστε κοντά στην ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας και να στηρίξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες μαζί με το συνεργάτη μας», απάντησε, συμπληρώνοντας ότι «ως εξαγωγείς αυθεντικών ελληνικών προϊόντων, είμαστε παράλληλα και πρεσβευτές της Ελλάδας, των ανθρώπων της, της διατροφής και της κουλτούρας της. Η ΜΕΒΓΑΛ, όπως και η Ελλάδα, είναι οι άνθρωποι που την αγαπούν και την κουβαλούν μέσα τους σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται».

Τέλος, σε σχέση με την παραγωγή και διανομή προϊόντων εν μέσω της πανδημίας, η κυρία Χατζάκου, είπε πως «η μετακίνηση εμπορευμάτων υπό προϋποθέσεις δεν απαγορεύτηκε και -σε συνδυασμό με την αύξηση στη ζήτηση γαλακτοκομικών- τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από τα ράφια των καταστημάτων. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι τα γαλακτοκομικά, ιδιαίτερα όσα περιέχουν καλλιέργεια (τα λεγόμενα ζυμούμενα προϊόντα: γιαούρτι, κεφίρ, ξινόγαλο, αριάνι κτλ), συμπεριλαμβάνονται στα τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν συχνή κατανάλωση, γιατί θωρακίζουν τον οργανισμό, καθώς ενισχύουν τα ανοσοποιητικό σύστημα».

«Η εταιρία μας», τόνισε, «ακολουθώντας πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας και υγιεινής, τα οποία ανεξάρτητα από την πανδημία εφαρμόζονται στις εγκαταστάσεις μας βάσει συστημάτων ποιότητας, ενισχυμένα ακόμη περισσότερο λόγω Covid-19, και με τη βοήθεια και αφοσίωση των ανθρώπων της (εργαζομένων, εμπορικών συνεργατών, κτηνοτρόφων) κατάφερε την αδιάλειπτη καθημερινή τροφοδοσία της αγοράς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις 35 χώρες όπου ταξιδεύουν τα προϊόντα μας».

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«Η παρουσία της μεγάλης Ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία επηρέασε την απόφασή της για τη συμφωνία;», ρωτήσαμε τον CEO και Managing Director της The Provedore Group, Geoffrey Sharpe. Η απάντησή του, μονολεκτική και σαφής: «Ναι».

Σε σχέση δε με τη ζήτηση για Ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα στην Αυστραλία, ο κ. Sharpe, είπε: «Όπως γνωρίζετε, η Μελβούρνη έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό εκτός Ελλάδος. Οπότε υπάρχει μία καλή ζήτηση για παραδοσιακά προϊόντα και είναι μία τεράστια ευκαιρία να παρασκευάσουμε ορισμένα από αυτά τα προϊόντα στην Αυστραλία χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους από την Ελλάδα».

Για το αν έχει επηρεάσει η πανδημία την παραγωγή και διανομή των προϊόντων της The Provedore Group, ο κ. Sharpe, απάντησε:

«Η πανδημία είχε μία επίδραση στις πωλήσεις μας, όπως σε όλες τις επιχειρήσεις στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή. Είμαστε τυχεροί ως παραγωγοί τροφίμων και έτσι έχουμε συνεχίσει να λειτουργούμε, αν και μολονότι σε μειωμένα επίπεδα. Ο κύκλος εργασιών μας στις υπηρεσίες τροφίμων έχει μειωθεί περισσότερο από άλλους τομείς, αλλά είμαστε εξαιρετικά θετικοί πως μετά το lockdown οι πωλήσεις θα ανακάμψουν δυναμικά. Η προσθήκη των προϊόντων της ΜΕΒΓΑΛ σίγουρα θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή μας».


ο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ. Φώτο: Supplied.

Η ΜΕΒΓΑΛ

«Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μια εταιρία που διαθέτει όλα όσα ζητάει ο σύγχρονος καταναλωτής: ποιότητα, προϊόντα με υψηλή θρεπτική αξία, παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις αλλά και καινοτόμες προτάσεις που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Πρεσβεύουμε υψηλές αξίες σαν εταιρία, έχουμε κοινωνικό πρόσωπο και σημαντική ιστορία 70 χρόνων στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Κυρίως όμως επενδύουμε στο μέλλον με πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης σε αρμονία με την κοινωνία και το περιβάλλον», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», η κυρία Μαίρη Χατζάκου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, προσθέτοντας:

«Στηρίζουμε την ελληνική πρωτογενή παραγωγή. Τα προϊόντα μας παράγονται από γάλα λίγων ωρών, που εισκομίζουμε καθημερινά από φάρμες της περιοχής μας στην καρδιά της μακεδονικής γης, όπου συγκεντρώνεται το 70% του φρέσκου ελληνικού αγελαδινού γάλακτος. Η ΜΕΒΓΑΛ είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα, με 620 εργαζόμενους και περισσότερους από 3.000 άμεσους συνεργάτες (κτηνοτρόφους, προμηθευτές, εμπορικούς συνεργάτες) σε όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι έχει ενεργό ρόλο στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό, τόσο της τοπικής κοινότητας, όσο και όλης της χώρας. Οι εργαζόμενοί μας δουλεύουν με αφοσίωση και μεράκι, ώστε οι άνθρωποι που μας επιλέγουν -σε όλο τον κόσμο- να είναι βέβαιοι πως επιλέγουν το καλό!».


Οι εγκαταστάσεις της The Provedore Group. Φώτο: Supplied.THE PROVEDORE GROUP P/L Ο CEO της The Provedore Group P/L, εξήγησε στον «Νέο Κόσμο» ότι η εταιρία αποτελεί τον βραχίονα πωλήσεων και marketing της Fresh Cheese Company P/L και της Montana Foods P/L. Οι δύο εταιρίες παραγωγής λειτουργούν μαζί για πάνω από 20 χρόνια και συνολικά, με την The Provedore Group, απασχολούν σχεδόν 120 εργαζόμενους. Το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων προσφέρει εύρος επιλογών από κορυφαίας ποιότητας Μεσογειακού τύπου τυριών, τυροκομικών προϊόντων, γιαουρτιών, αρωματισμένων κρεμών τυριών, dips, pesto, ορεκτικών, σαλτσών, μαγιονεζών, ξυδιών τσίλι, μειγμάτων για stir fry. Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε συσκευασίες για λιανική πώληση, για επαγγελματική, αλλά και βιομηχανική χρήση. Η Fresh Cheese Company είναι κυρίως παραγωγός πολυβραβευμένου, υψηλής ποιότητας, Μεσογειακού τύπου τυριού. Για πάνω από 20 χρόνια έχει εξελιχθεί από μία προστιακή βιοτεχνία σε κύριο παίκτη στην εξειδικευμένη αγορά τυροκομικών της Αυστραλίας. Αρχικά ήταν μία επιχείρηση δύο ατόμων που επεξεργαζόταν 250 λίτρα γάλα την ημέρα. Σήμερα, παράγει ένα εύρος ποικιλίας τυροκομικών προϊόντων Μεσογειακού τύπου υπό τα brands Mamma Lucia Cheese και Puglia Cheese. Απασχολεί σχεδόν 90 άτομα προσωπικό και επεξεργάζεται σχεδόν 70.000 λίτρα γάλακτος την ημέρα. Η Jaycroix Cheese αποτελεί τμήμα της Fresh Cheese Company. Με έδρα στις βόρειες ακτές του Σίδνεϊ, η Jaycroix Cheese παράγει ένα εύρος προϊόντων, φρουτώδων και αλμυρών, κρεμών τυριώνυπό τα brands Jaycroix Cheese, Apollo Cheese και Mamma Lucia Cheese. Τα προϊόντα αυτά έχουν αποδειχθεί πολύ δημοφιλή, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά της Αυστραλίας, αλλά επίσης σε όλη τη βόρεια και νότια Ασία, στην Ωκεανία, στην Ινδική υποήπειρο και τη Μέση Ανατολή. Η Montana Foods ιδρύθηκε ως μικρή οικογενειακή επιχείρηση, επικεντρωμένη στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση. Αρχικά παρασκεύαζε dips και pestos, ωστόσο το εύρος των προϊόντων αναπτύχθηκε δραματικά ανά τα χρόνια αντίστοιχα με τη ζήτηση των καταναλωτών. Η ομάδα της εταιρίας είναι αφοσιωμένη στην παραγωγή προϊόντων gourmet, που έχουν αποσπάσει κορυφαίες διακρίσεις, χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο φρέσκα φυσικά εγχώρια συστατικά, τα οποία επιλέγονται με προσοχή και παραδίδονται καθημερινά από φάρμες ανά τη χώρα. Μέσω συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης, νέα προϊόντα δημιουργούνται τακτικά. Οι εξαγωγές κλιμακώνονται διαρκώς τα τελευταία 8 χρόνια και τα προϊόντα της εταιρίας φτάνουν σε πάνω από 30 χώρες. Επίσης, τα προϊόντα προμηθεύονται αεροπορικές εταιρίες, κρουαζιερόπλοια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ και άλλοι παρασκευαστές τροφίμων. Βασικός τομέα της επιχείρησης είναι η παρασκευή ιδιωτικών και κατά παραγγελία ετικετών. Η Fresh Cheese Company και η Montana Foods παρασκευάζουν προϊόντα για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις λιανικές πωλήσεις, στην βιομηχανία τροφίμων, εγχώρια και διεθνώς. Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρίας παρασκευάζονται χωρίς ένζυμα από ζωικές πηγές, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για φυτοφάγους. Η The Provedore Group, η Fresh Cheese Company και η Montana Foods είναι υπερήφανες ως εταιρίες αυστραλιανής ιδιοκτησίας.

neoskosmos.com

1 view0 comments

Comments


bottom of page