top of page
Search

20.000 ευρώ ενοίκιο για την έπαυλη της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη|BCI GREECE


Απολαμβάνει εδώ και δυο χρόνια τις ανέσεις μιας βίλας που θα ζήλευαν αρκετοί συνάδελφοι της

Μια περιουσία κοστίζει στο ελληνικό κράτος η ενοικίαση πολυτελέστατης κατοικίας για την πρέσβειρα της Ελλάδας στην εξωτική Σιγκαπούρη. Η πρέσβης Κωνσταντίνα Κολιού, πρώην γενική διευθύντρια Διοικητικού του υπουργείου Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ, απολαμβάνει εδώ και δυο χρόνια τις ανέσεις μιας βίλας που θα ζήλευαν αρκετοί συνάδελφοι της, καθώς βρίσκεται σε μια από τις αριστοκρατικές συνοικίες της Σιγκαπούρης. Η έπαυλη διαθέτει πισίνα, εξωτικούς κήπους καθώς και μεγάλους εσωτερικούς και χώρους, κατάλληλους για πάρτι και λαμπερές δεξιώσεις. Ένα ακίνητο για το οποίο εγκρίνεται δαπάνη 122,684,000 ευρώ για κάθε εξάμηνο ενοικίασης του από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά έγγραφα που είναι αναρτημένα στο Διαύγεια.


Η βίλα της πρέσβειρας της Ελλάδας , ενώ νοικιάστηκε την 1η Φεβρουαρίου 2018,η κ. Κολιού έφτασε στη Σιγκαπούρη στις 7 Μαρτίου 2018, δηλαδή επί 37 μέρες το ελληνικό κράτος πλήρωνε το ενοίκιο της χωρίς η ίδια να είναι εκεί.


Πάντως όταν έφτασε στη Σιγκαπούρη και συνάντησε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να εκφράσει τον ενθουσιασμό της για το ακίνητο.Καιρό πριν οι συνεργάτες της είχαν οργώσει την αγορά, ψάχνοντας το ιδανικό σπίτι που θα κάλυπτε τις ανάγκες της πρέσβειρας και μάλιστα είχαν καταφέρει να δουν περισσότερα από 30 ακίνητα πριν καταλήξουν στο συγκεκριμένο.Η στενής συνεργάτης του κ. Κοτζιά,έψαχνε αρχικά να βρει σπίτι στο κέντρο της πόλης,συγκεκριμένα στη Nassim Rd, από τους ακριβότερους δρόμους της Σιγκαπούρης. Κατέληξε στην εξίσου ακριβή Swettenham Rd, πέντε βήματα από τον βοτανικό κήπο, εκεί που βρίσκεται και η κατοικία του Ολλανδού πρέσβη, η οποία ωστόσο ανήκει στο ολλανδικό κράτος.


Στη συγκεκριμένη περιοχήυπάρχουν μόνο επαύλεις.Το ακίνητο είναι περίπου800 τ.μ με 1.500 τ.μεξωτερικούς χώρους. Μάλιστα, η κα. Κολιού ζήτησε από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να μεταφέρει ένα πιάνο από το δωμάτιο μουσικής, ώστε να το μετατρέψει σε επιπλέον κρεβατοκάμαρα για τις ανάγκες της οικογένειεας της.


Συνολικά, η έπαυλη διαθέτειτέσσερα μεγάλα υπνοδωμάτιαμε δικό τους ξεχωριστό μπάνιο το καθένα. Η μαστερ κρεβατοκάμαρα που χρησιμοποιεί η κα. Κολιού διαθέτει ξεχωριστήγκαρνταρόμπα- δωμάτιοκαι το δικό της γραφείο.


Επιπλέον, η κουζίναδιαθέτει ξεχωριστό κλιματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, για ορισμένο χρονικό διάστημα εργάζονταν στη βίλα δυο υπηρέτριες, η μια εκ των οποίων είχε ακολουθήσει την κα. Κολιούαπό τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η κα Κολιού θα μπορούσενα είχε επιλέξει ένα πολυτελέςδιαμέρισμα των 250 τ.μ σε μια άλλη περιοχή και να γλιτώνει από το ελληνικό κράτος τα μισά χρήματα.


Η κυρία Κολιού, που ως διευθύντρια του διοικητικού γραφείου αμειβόταν με 2.500 ευρώ, είδε τις αποδοχές της να εκτοξεύονται, μετά και τον προσδιορισμό του επιδόματοςαλλοδαπής στα 12.500 ευρώ,αν και το τότε αίτημα του υπουργείου ήταν για 14.000 ευρώ. Ωστόσο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έβαλε τελικά φρένο μειώνοντας το ποσόπερίπου κατά 10%.


Πάντως συνεχίζει να εισπράττει μισθό διπλάσιο απ’ αυτό πουλαμβάνουν οι πρέσβεις μας στο Λονδίνο, στην Άγκυρα και στο Βερολίνο. Με απόφαση τηςΔιεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησηςτου υπουργείου Εξωτερικών είχε εγκριθεί και κονδύλι ύψους 23.004,83 ευρώ που αφορούσε στη μεταφορά της οικοσκευής και στα έξοδα εγκατάστασης της κυρίας Κολιού στη Σιγκαπούρη.


Το αναρτημένο στη Διαύγεια έγγραφο που αποδεικνύει ότι το ενοίκιο της βίλας για έξι μόλις μήνες ανέρχεται στο ποσό των 122.684,00 ευρώΤο ακίνητο βρίσκεται σε μια απο τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες της Σιγκαπούρης


protothema.gr5 views0 comments
bottom of page