top of page
Search

Visit Greece! Never better!


Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, του «Νέου Κόσμου»  και της ΕΡΤ Αυστραλίας  για να προετοιμαστούμε, να υποστηρίξουμε και να προβάλουμε τα μοναδικά προτερήματα της επιλογής της Ελλάδας ως κορυφαίο προορισμό, όλο το χρόνο, κάθε χρόνο για κάθε έναν και για όλους όταν θα ανοίξουν τα σύνορα….

Η μάχη όλων μας με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει.

Κανείς δε μπορεί να ξέρει τη συνέχεια, όμως οι κοινωνιές μας «ανοίγουν» δειλά – δειλά ξανά τα πανιά προς μια νέα μορφή «κανονικότητας», -αλλά πάντως κανονικότητας-, όσο, «αλλιώς» κι αν είναι…

Ήδη ο  Αυστραλός πρωθυπουργός  Scott Morrison πρότεινε στη Βρετανία να βρεθεί μια φόρμουλα και, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα των δυο χωρών είναι κλειστά, να εξαιρεθούν κάποιοι Αυστραλοί από το να επισκέπτονται την Βρετανία και κάποιοι Βρετανοί να επισκέπτονται την Ελλάδα.


Με αυτό το σκεπτικό, σκεφτήκαμε και εμείς  και την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό, δεδομένου ότι αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία και ανοίγει τα σύνορά της και προς την Αυστραλία, αν φυσικά και η αυστραλιανή κυβέρνηση επιτρέψει σε Αυστραλούς να πάνε στο εξωτερικό.

Ήδη στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του «Νέου Κόσμου» και της ΕΡΤ Αυστραλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, ο πρόεδρός της, Βασίλης Παπαστεργιάδης έστειλε σχετικές επιστολές στον Αυστραλό πρωθυπουργό Scott Morrison και στον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου καταθέτει τις προτάσεις του. Οι επιστολές δημοσιεύονται χωριστά.

Για την ώρα, πάντως, τα σύνορα της Αυστραλίας είναι κλειστά. Κανείς Αυστραλός δεν μπορεί να πάει στο εξωτερικό, εκτός ειδικών εξαιρέσεων.

Βεβαίως πολίτες με διπλή υπηκοότητα ενδεχομένως να μπορούν να ταξιδέψουν.

Οι κάτοχοι αυστραλιανού διαβατηρίου θα πρέπει να αποδείξουν ότι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό για να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν από την χώρα εκτός και αν πάρουν ειδική άδεια. (Για το θέμα αυτό και τα προβλήματα που έχουν προκύψει ετοιμάζομαι χωριστό ρεπορτάζ)

Εμείς στην Αυστραλία, είμαστε -μέσα στα παγκόσμια αστραποβρόντια που εξαπέλυσε ο ύπουλος και αόρατος εχθρός σε όλον τον πλανήτη- διπλά ανακουφισμένοι:

-Και η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα μας όσο και η Αυστραλία μας, έγιναν παγκόσμια σημεία αναφοράς για την επιτυχή, αποτελεσματική και με σεβασμό στους Πολίτες τους αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας.

Κέρδισαν τον σεβασμό και την αναγνώριση της παγκόσμιας κοινότητας και των διεθνών ΜΜΕ.

Όμως, όπως και στην Αυστραλία, έτσι και στην Ελλάδα και παντού οι συνέπειες στην πραγματική οικονομία, στις ζωές εκατομμυρίων δηλαδή, είναι δραματικές.

Για την Ελλάδα μας, πάνω που είχε δείξει πως με σκληρές θυσίες και αμέτρητες δυσκολίες μόλις να στέκεται ξανά με περηφάνεια και αξιοπρέπεια στα δικά της πόδια, να ελπίζει και να ατενίζει δημιουργικά το μέλλον, δέχεται πολύ βαρύτερες συνέπειες από τη λαίλαπα:Ο  τουρισμός δεν είναι τυχαία η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.

Όλοι μας, σε όποια γωνιά της κι αν γεννηθήκαμε, ή απο την οποία κατάγονται γονείς και παππούδες, δηλαδή ΕΜΕΙΣ, γνωρίζουμε «στο αίμα και στο βλέμμα» πως είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου.

Αυτονοήτο είναι πως την ποθούν κάθε χρόνο, μαζί με όλον τον Ελληνισμό, και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι απ’ ολόκληρη την υφήλιο.

Απλά, αυτονόητο.

Και φέτος, ονειρεύονται, μετά από μηνες αγωνίας, χειμωνιάτικου εγκλεισμού σε γκρίζες πόλεις, με θανατικό που απλώθηκε παντού και σκέπασε τα πάντα, το «αμαν και πότε»! Εκεί.


Εκεί που ακούς το κύμα και τα τζιτζίκια με λίγη ρετσίνα και καρπούζι από ηλιοκαμένο χέρι με την θαλασσινή αλμύρα στις άκρες των δακτύλων.

Η ζημιά στον τουρισμό από τον κορονοϊό είναι δεδομένη: Χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες, εκεί που γυάλιζαν τη στολή του Ξένιου Δία για να υποδεχθούν τους φιλοξενούμενους, δέχθηκαν βαρύ πλήγμα.

Κι όμως:

Κάθε καταστροφή μπορεί να είναι και ευκαιρία.

Η φετεινή σεζόν δε χάθηκε, αλλά ακόμη υπάρχει ελπίδα να μειωθεί η ζημιά, έστω και για τους μήνες που έμειναν. Αλλά και για χειμερινό, ορειβατικό, ποδηλατικό, θρησκευτικό, ιστορικό κ.α τουρισμό, όλο το χρόνο

Και βέβαια, η Ελλάδα, εφόσον συνεχίσει στην παραδειγματική πορεία που βρίσκεται, έχει το μεγάλο στοίχημα της επόμενης  καλοκαιρινής χρονιάς!

Σκεφτήκαμε λοιπόν να πάρουμε από τώρα την πρωτοβουλία και να προετοιμαστούμε, να υποστηρίξουμε και να προβάλουμε τα μοναδικά προτερήματα της επιλογής της Ελλάδας ως κορυφαίο προορισμό, όλο το χρόνο, για κάθε έναν και για όλους!

Είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το παγκόσμιο θετικό κλίμα και να διατηρήσουμε ενεργή την τάση που ήδη διαμορφώνεται από τα δημοσιεύματα του παγκόσμιου τύπου.

Είναι ευκαιρία όχι μόνο για την αποκατάσταση του μόνιμου ρεύματος προς Ελλάδα από την Ομογένεια και την Αυστραλία, αλλά και για αναβάθμισή του!

Η Ελλάδα είναι η Ευρωπαική χώρα υπόδειγμα στη Μεσόγειο στην αντιμετώπιση του Κορονοϊού και ο κορυφαίος προορισμός!

Ε, αυτό, θα στηρίξουμε!

Με τη δυναμική της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης να μεταφέρει  σε Ομοσπονδιακό και Πολιτειακό επίπεδο τα σχετικά ζητήματα, με την επικοινωνιακή στήριξη του «Νέου Κόσμου» και της ΕΡΤ στην Αυστραλία, ξεκινάμε μια πρωτοβουλία που στα πρώτα της βήματα έχει βρεί ανταπόκριση από ομογενείς, αλλά και από την Ελλάδα.

Με προσαρμογή στις εξελίξεις, ετοιμάζονται συγκεκριμένες δράσεις. κάθε καλοπροαίρετος, είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενος να καταθέσει και νέες ιδέες

Επειδή έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από στελέχη της τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα, σύντομα θα ανακοινωθεί διεύθυνση  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για καταγραφή και επικοινωνία.

Οι προσφορές θα δημοσιεύονται.

Θεωρούμε βέβαιη τη θετική ανταπόκριση της Παροικίας για έναν σκοπό που αξίζει:

Η Ελλάδα είναι η επιλογή.

Σύντομα νεώτερες ανακοινώσεις, σχετικά.

Πηγή:www.neoskosmos.com